Do góry

Desery Przepis na:

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną.

Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 886

Dodano:

Odsłon: 11724

Pyszne ciasto na rodzinne spotkanie i nie tylko...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. DUŻĄ BLACHĘ Z PIEKARNIKA WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA ..PIEKARNIK NAGRZAĆ DO 180 STOPNI

  2. JAJKA UBIĆ Z CUKREM WSYPAĆ MĄKI I PROSZEK JAK CHCEMY CIEMNY BISZKOPT DODAĆ KAKAO. UCIERAĆ MIKSEREM OKOŁO 8 MIN.NA DUŻYCH OBROTACH.WYLAĆ CIASTO NA PAPIER,UPIEC CIENIUTKI BISZKOPT.

  3. UPIECZONY BISZKOPT WYŁOŻYĆ NA ZWILŻONĄ ŚCIERECZKĘ ,ZROLOWAĆ NA DŁUŻSZYM BOKU.OSTUDZIĆ.

  4. UBIĆ ŚMIETANĘ Z 2 ŁYŻKAMI CUKRU NA KOŃCU DODAĆ ROZPUSZCZONA GALARETKĘ [GALARETKĘ ROZPUŚCIĆ W 2-3 ŁYŻKACH WODY TAK ŻEBY SIĘ TYLKO ROZPUŚCIŁA]

  5. ROZWINĄĆ ROLADĘ POSMAROWAĆ CIENKO POWIDŁAMI WYŁOŻYĆ I ROZSMAROWAĆ ŚMIETANĘ,ZWINĄĆ.WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 2-3 GODZINY.POSYPAĆ CUKREM PUDREM.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zjkrol 29 czerwca 2012 WODY TYLE ŻEBY SIĘ ROZPUŚCIŁA JAK NAJMNIEJ.NO MOŻE TROCHĘ WIĘCEJ NIŻ 3 ŁYŻKI.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 28 czerwca 2012 Bardzo smacznie wygląda Twoja rolada ;-)
Zastanawiam się tylko...jak udało Ci się rozpuścić całą galaretkę w 3 łyżkach wody ?
Wypróbuję na pewno !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 28 czerwca 2012 Fajna, zwarta rolada, ale dopisz składniki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 27 czerwca 2012 Wydaje mi się, że nie podałaś dokładnie składników, a rolada wygląda na smaczną.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń