Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i pachnąca truskawkami rolada do popołudniowej kawy. Polecam:)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 451
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 168
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5566
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 456
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1290
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 451
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 168
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5566
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1132
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 456
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1290
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować. Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać. Piec w 170st.do złotego koloru. Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Masa Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować. Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć. Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek. Dać do lodówki na 1 godz.
Smacznego życzę!