Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i pachnąca truskawkami rolada do popołudniowej kawy. Polecam:)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1662
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2881
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1662
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2881
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować. Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać. Piec w 170st.do złotego koloru. Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Masa Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować. Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć. Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek. Dać do lodówki na 1 godz.
Smacznego życzę!