Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko kwaskowa i pachnąca truskawkami rolada do popołudniowej kawy. Polecam:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12543
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13576
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5723
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12543
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1418
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13576
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5723
Składniki
Biszkopt. Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę,dodać cukier i dalej miksować. Dać żółtka ,zmiksować.Na końcu dodać mąkę wymieszaną z pr.do pieczenia i delikatnie zamieszać. Piec w 170st.do złotego koloru. Upieczony biszkopt,ciepły zawinąć w ściereczkę i zostawić do wystudzenia. Masa Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch.Dodawać stopniowo truskawki i dalej miksować. Na koniec dać ajerkoniak i jeszcze raz zmiksować.
Rozwinąć biszkopt,nałożyć 2/3 masy i równo rozsmarować,zwinąć. Wierzch i boki posmarować resztą masy i udekorować połówkami truskawek. Dać do lodówki na 1 godz.
Smacznego życzę!