Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętać o sznurku do zawiązania. Podawać z pieczywem.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Boczek natrzeć solą i zostawić w lodówce na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć z lodówki, opłukać, osuszyć, zbić tłuczkiem. Farsz: Wołowinę i sparzoną kaszę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu na złoty kolor. Wszystkie składniki farszu wymieszać. Nadzienie równo rozłożyć na płacie boczku - następnie zrolować i osznurować boczek z nadzieniem. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować na małym ogniu 1,5 - 2 godzin. Po ostudzeniu ugotowanej rolady zdjąć sznurek, pokroić ją w plastry. Podawać z pieczywem.