Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada drobiowa z guacamole i czerwoną papryką

Rolada drobiowa z guacamole i czerwoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 572

Dodano:

Odsłon: 3211

Najczęściej z kurczaka przygotowujemy piersi, ja dzisiaj zaproponuje roladki z pysznym farszem guacamole. Nie dość, że szybkie to jeszcze pyszne i zdrowe! Standardowo do guacamole używa się pomidorów. Ja zamieniłam je na czerwona paprykę, ponieważ jest słodsza, twardsza i bardziej chrupiąca.

Składniki

  • 1 podwójna lub 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 spore awokado lub 2 małe
  • 2 ząbki czosnku
  • pół średniej czerwonej papryki
  • sól, pieprz, zielona czubryca
  • rozbełtane jajko, bułka tarta
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy guacamole. Awokado rozcinamy na pół, wyjmujemy pestkę, a miąższ przekładamy do miseczki. Paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę, wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami dodajemy do awokado. Całość rozdrabniamy widelcem. Guacamole nie musi być idealnie gładkie, dobrze jest gdy wyczuwamy w nim kawałki owocu.

  2. Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy, osuszamy i dokładnie rozbijamy tłuczkiem aby powstały cienkie kotlety. Każdą z nich posypujemy solą, pieprze, czubricą, a następnie nakładamy sporą łyżkę guacamole i zwijamy. Rolady obtaczamy w jajku, bułce, a następnie smażymy na gorącym oleju z obu stron by mięso się przyrumieniło i doszło w środku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 stycznia Piersi z kurczaka z taki dodatkami są świetne. Bardzo apetyczna rolada, mniami :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń