Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada drobiowa z pieczarkami

Rolada drobiowa z pieczarkami

Autor: juti10

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 386

Dodano: 18.03.2013

Odsłon: 7797

Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu a zachwyci można jeść na ciepło i zimno pyszna przepis Pani Emilii polecam .

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso lekko rozbijamy jak na kotlety oprószmy solą i pieprzem.

  2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki ja zawsze trę na średnim oczku .Smażymy na maśle i odparowujemy nie przyprawiamy.

  3. Jaja miksujemy z połowa majonezu i wsypujemy ser mieszamy.Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia ( moja rada papier najlepiej by wystawał poza blaszkę z obu stron )ja używam (31x24 cm)Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. po upieczeniu i lekkim przestygnięciu wyjmuję i zanim całkowicie ostygnie zwijam w roladę wraz z papierem .

  4. Następnie odwijam układam mięso i następnie pieczarki zwijam roladę za pomocą papieru z poprzedniego pieczenia pozostawiam lekki luz i wstawiam w tym samym papierze do pieczenia na 1h w 180 st. Po upieczeniu najlepiej odczekać by lekko ostygła i kroić w plastry.

  5. Sos na zimno ;

  6. Pozostały majonez mieszam z keczupem i zmiażdżonym czosnkiem podaje osobno bo nie każdy lubi :) na ciepło robię sos pieczarkowy .

  7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 marca 2013 Bardzo ciekawy pomysł , biorę do wypróbowania :))) ode mnie 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń