Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada faszerowana warzywami i serkiem mascarpone

Rolada faszerowana warzywami i serkiem mascarpone

Autor: Goblinek

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 925

Dodano: 21.04.2010

Odsłon: 13715

Lekkie mięso w sam raz na wiosnę, dietetyczne.

Składniki

  • Filet z piersi indyka, 1,5-1,7 kg
  • Bułka tarta, 4 łyżki
  • jajko, 1 szt.
  • Mrożona marchewka z groszkiem, 1 torebka
  • kukurydza, 1 puszka
  • serek mascarpone, 40 dag
  • oliwa, 3-4 łyżki
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę z groszkiem obgotuj w osolonym wrzątku przez 8 min. Potem odcedź i przestudź.

  2. Mięso ponacinaj tak, aby powstał duży płat, lekko rozbij. Posyp solą i pieprzem, najlepiej z młynka.

  3. Serek mascarpone wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i kukurydzą, dodaj marchewkę z groszkiem i wymieszaj. Nadzienie rozsmaruj na mięsie, zwiń w roladę, zwiąż nićmi. Przełóż do brytfanki, posmaruj oliwą i podlej szklanką wody.

  4. Wstaw do piekarnika i piecz ok. 80 min w temp. 200 st. W czasie pieczenia polewaj tworzącym się wywarem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetta73 14 stycznia 2011 rolade z indyka robie bardzo czesto,zazwyczaj nadziewam ja szpinakiem lub pietruszka...ale jutro wyprobuje Twoja wersje :)..pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 25 kwietnia 2010 Zaciekawił mnie ten przepis.Ładnie wygląda,lubie takie kolorowe dania.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń