Do góry

Desery Przepis na:

Rolada jabłkowa

Rolada jabłkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 460

Dodano:

Odsłon: 4108

Pyszne puszyste ciasto i do tego jabłka z cynamonem. Polecam najlepsza na ciepło. Gdy ją zrobiłam pierwszy raz cała została zjedzona jeszcze ciepła.

Składniki

  • jajka 5 sztuk
  • cukier 3 łyżki
  • mąka 10 dkg
  • olej 1 łyżka
  • cukier wanilinowy 1 sztuka
  • sól szczypta
  • jabłka 50 dkg
  • bulka tarta 3 łyżki
  • cynamon 1 łyżka
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier z cukrem waniliowym. Następnie żółtka, mąkę i oliwę, wymieszać aż składniki się połączą.
    Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypanej 1,5 łyżki bułką tartą rozłożyć blisko siebie kawałki jabłek . Posypać cynamonem i bułką tartą. Na jabłka wylać ciasto biszkoptowe. Piec w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 15 minut. Wyjąć z piekarnika, przełożyć na drugą stronę, zdjąć papier do pieczenia. Zwinąć roladę jabłkami do środka i zostawić do ostygnie. Posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 11 lutego Ale fajna!!!Taka bogata w jabłuszka jak lubię:))))))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń