Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada kakaowo-owocowa"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 60
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 184
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,10 zł.
Jaja wybijamy do miski i miksujemy razem z 75 g cukru i cukrem waniliowym. Kiedy masa będzie sztywna, dodajemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na płaską blachę o wymiarach 32x39 cm wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy. Pieczemy ok. 10 minut w 200oC. Biszkopt przekładamy na ściereczkę posypaną cukrem i zwijamy od dłuższego boku. Zostawiamy do ostygnięcia.
Śmietankę ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder, mieszamy. Dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę, jogurt i delikatnie łączymy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Truskawki kroimy na drobne kawałki, dodajemy do schłodzonego kremu, mieszamy. Biszkopt rozwijamy, wykładamy na niego masę śmietanową z truskawkami i znów go zwijamy. Ciasto wkładamy do lodówki na 2–3 godziny. Podajemy schłodzone.
Wartość odżywcza porcji 230 kcal Białko 5 g/Tłuszcz 13 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia