Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada nadziewana kurczakiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 40
Składniki
ok. 80 min; pełny koszt: ok. 24-28 zł
Ciasto: żółty ser zetrzyj, dodaj jajka, majonez, całość wymieszaj mikserem. Przygotowaną masę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40 cm) i piecz ok. 30 minut w temp. 180oC. Po tym czasie oderwij delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki uduś na maśle z drobno pokrojonym porem, dopraw solą, pieprzem i lubczykiem.
Filet z kurczaka pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, posyp solą i pieprzem. Ciepłe ciasto serowe posyp połową żółtego sera, ułóż pieczarki z porem, dodaj pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułóż plastry kurczaka i na wierzchu posyp resztą żółtego sera.
Całość zwiń w roladę i piecz w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez ok. 30 min. Podaj na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno w postaci przekąski.
<strong>Ewelina Pędzikowska z Kutna</strong>Źródło: Świat kobiety