Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada nadziewana wiejską kiełbasą"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 213
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 213
Składniki
Boczek myję, wycieram, rozcinam na duży płat. Mięso z obu stron nacieram granulowanym czosnkiem i smaruję musztardą. Potem posypuję przyprawą do wieprzowiny, solą i pieprzem.
Kiełbasę głęboko nacinam wzdłuż. W nacięcie wkładam ziarenka kolorowego pieprzu. Na płacie mięsa, wzdłuż jednego z dłuższych boków, kładę kiełbasę. Całość ciasno zwijam. Roladę obwiązuję mocną bawełnianą nitką. Posypuję solą i obkładam cebulą pokrojoną w plastry. Wstawiam na ok. 12 godzin do lodówki.
Zamarynowany boczek wkładam do foliowego rękawa. Układam w formie. Piekę ok. 45 minut w temp. 200°C. Po tym czasie rozcinam rękaw i piekę mięso jeszcze ok. 20 minut.Źródło: Naj