Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada orzechowa"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij. Dodaj cukier, żółtka, ubij. Wsyp mąkę, proszek, wymieszaj. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Gorący biszkopt zawiń w ściereczkę.
Miękkie masło utrzyj z kremem, likierem i orzechami. Wsyp cukier puder do smaku. Masą posmaruj biszkopt i zwiń w rulon. Możesz także wcześniej nasączyć biszkopt kawą lub herbatą.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Aleksandra Pruska mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień