Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada paprykowa-pomidorowa z twarożkiem

Rolada paprykowa-pomidorowa z twarożkiem

Autor: HabibiChi

Przepisów i artykułów: 167 Ocena: 2640

Dodano: 19.11.2017

Odsłon: 21719

Pyszna i łatwa w przyrządzeniu rolada pomidorowo-paprykowa wypełniona twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką.

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki gorącej wody
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3/4 łyżeczki papryki słodkiej
  • 50 g starego sera żółtego
  • 30 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 400 g serka typu almete
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • szczypiorek
  • rzodkiewka
  • sól i pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozdzielić żółtka od białek. Żółtka ubić powoli dodając w małych porcjach gorącą wodę ciągle miksując. Następnie nie przestawiając miksować dodać koncentrat pomidory, słodką paprykę oraz ser żółty. Obie mąki oraz proszek do pieczenia przesiać do masy z żółtek - wymieszać. W osobnej misce ubić na sztywno białka a następnie delikatnie przełożyć do pozostałych składników, dodać oliwę i wszystko razem wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia wylać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut.

  2. Po wyjęciu wyrzucić ciasto na mokrą ściereczkę, odlepić papier do pieczenia i zawinąć w roladę - odstawić do ostygnięcia. Farsz przyrządzić z miseczce dodając serki następnie śmietanę, pokrojoną w kosteczkę rzodkiewkę oraz szczypiorek. Dodać sól i pieprz do smaku. Ciasto rozwinąć i wysmarować przygotowanym twarożkiem a następnie zwinąć i wstawić na 2-3 h do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 listopada Pychotka, tylko jak ją zrobić po sobotnim "szaleństwie" ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń