Do góry

Przekąski Przepis na:

ROLADA SZPINAKOWO- ŁOSOSIOWA

ROLADA SZPINAKOWO- ŁOSOSIOWA

Autor: marbar55

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 25.08.2010

Odsłon: 1232

Szpinak jest bardzo zdrowy a tak żadko pojawia się na naszych stołach,myślę że pod taką postacią znacznie częściej się pojawi.Potrawa szybka i prosta w wykonaniu a do tego przepięknie się prezentuje,wygląda jak duże suszi.Szkoda że nie mam zdjęcia.Polecam i życzę smacznego

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy z masłem szpinak,dodajemy łyżkę chrzanu i rozgnieciony ząbek czosnku,sól i pieprz do smaku-studzimy.Dodajemy 4 żółtka do wystudzonego szpinaku .Białka ubijamy na sztywno dodajemy mąkę delikatnie mieszając,potem dodajemy masę szpinakową.Dokładnie wymieszać i wylać ciasto na największą blaszkę z piekarnika,wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 15 min w 200 st.Przestudzony placek smarujemy serkiem wymiesznym uprzednio z łyżką chrzanu i czterema zgniecionymi ząbkami czosnku /można go jeszcze przyprawić solą i pieprzem jak ktoś lubi bardzo pikantnie/ . Na serek ukladamy plastry łososia tak aby pokrył całość.Tak przygotowany placek zwijamy jak roladę,ściśle,ale na tyle delikatnie ,żeby nie wycisnąć serka podczas zwijania. Owijamy w folię do żywności i wkładamy do lodówki w celu wychłodzenia.Podajemy pokrojone w plastry o grubości 7-8 mm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń