Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada warzywna z łososiem

Rolada warzywna z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 1346

Proste

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe, opakowanie
  • Włoszczyzna krojona w paski mrożona, opakowanie do 0,5 kg
  • Łosoś filet, ok.20dag
  • ser typu feta, opakowanie
  • masło klarowane, 1 łyżka
  • Sól,pieprz biały,przyprawy wg gustu zielenina
  • rozmącone jajko, 1 szt
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażyć na maśle włoszczyznę aby zmiękła,dodać łososia rozdrobnionego dowolnie,a następnie ser i przyprawy wymieszać i zdjąć z ognia.

  2. Rozłożyć ciasto na blacie nałożyć farsz na skraju ciasta w jednym miejscu w kształcie walca aby można zawinąć boki na farsz.Zrolować w kształt bochenka skleić rozmąconym jajkiem,nakłuć z góry i posmarować jajkiem.

  3. Włożyć roladę do nagrzanego piekarnika i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu ciasta.Z reguły ok.20 minut w temperaturze 200-220 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń