Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczkiem i serem"
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 243
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 243
Składniki
Mięso opłucz, osusz i rozkrój na dosyć cienki szeroki płat. Oprósz solą, pieprzem. Zioła drobniutko posiekaj i wymieszaj. Ser przypraw solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, kurkumą. Wsyp kaszę manną i wszystko wymieszaj.
Płat mięsa posyp świeżymi ziołami. Na wierzchu rozłóż ser. Zwiń mięso w rulon, owiń sznurkiem. Przełóż roladę do brytfanki. Obłóż płatami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
CZAS: około 2,5 godz.Źródło: Dobry Tydzień