Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z indyka z fetą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 197
Składniki
Fetę wymieszaj ze śmietaną i posiekanymi ziołami. Przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Czosnek przeciśnij przez praskę. Filet rozetnij tak, by powstał duży płat.
Mięso posmaruj czosnkiem, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz słodką i ostrą papryką. Rozłóż farsz. Zwiń i obwiąż mocną nitką.
Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, dopraw ziołami prowansalskimi, słodką i ostrą papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą. Piecz godzinę w temp. 190°C.Źródło: Naj