Do góry

Desery Przepis na:

Rolada z jabłkami

Rolada z jabłkami

Autor: malakucharka

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 24

Dodano: 20.01.2010

Odsłon: 1310

rozpływa się w ustach :) gorąco polecam

Składniki

  • jajka, 4
  • cukier kryształ, 1/2 szkl
  • Mąka pszenna, 3/4 szkl
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Jabłka średniej wielkości, 5 szt
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.

  2. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  3. Blaszkę wyłożyć pergaminem, rozłożyć utarte jabłka(można posypać cukrem lub cynamonem), na jabłka wylać przygotowane ciasto, wyrównać powierzchnię. Piec na złoty kolor. Po upieczeniu wyłożyć ciasto na ściereczkę, zdjąć pergamin i zwinąć roladę. Można posypać wierzch cukrem pudrem lub polać odrobiną czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasiao 17 maja 2010 Przepis jest bardzo dobry-rolada super wyszła!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

malakucharka 21 stycznia 2010 ja mam akurat 25x32, ale jeśli masz trochę mniejszą lub odrobinę większą to chyba nie ma problemu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 21 stycznia 2010 Jabłka nie będą przywierać do papieru jeśli wcześniej posypiemy go bułką tartą.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 21 stycznia 2010 Brzmi smakowicie i - co dla mnie ważne - jest szybkie w wykonaniu. Czy możesz określić przybliżoną wielkość blaszki i długość pieczenia? Czy jabłka nie przywierają do pergaminu?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

antena28 21 stycznia 2010 Przepis rewelacja-ja od dawna robię taką roladę jest fantastyczna , tylko do ciasta jeszcze dodaję cukier waniliowy lub aromat.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń