Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z mięsem i warzywami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 466
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 293
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 466
Składniki
Pieczarki i marchewkę drobno kroimy, cebulę siekamy i podsmażamy na oleju przez kilka minut, odstawiamy.
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą, musztardę, posiekaną natkę, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy. Łączymy z warzywami, mieszamy.
Wołowinę doprawiamy pieprzem i solą. Nożem poprzecznie nacinamy mięso, aby powstała kieszeń, którą wypełniamy mięsno-warzywną masą. Gęsto okręcamy wołowinę sznurkiem. Roladę obsmażamy na oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180oC na 3,5 godziny. Po 2 godzinach zdejmujemy pokrywkę.
Wyjmujemy roladę z naczynia. Do sosu powstałego z pieczenia dodajemy posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, wino, mieszamy. Odparowujemy ok. 7 minut. Powstałym sosem polewamy roladę.
Czas przygotowania 240 minut. Cena porcji ok. 7,20 zł.
Wartość odżywcza porcji 670 kcal Białko 67 g/Tłuszcz 41 g/Węglowodany 5 gŹródło: Rewia