Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada z rodowodem Bulgarskim

Przepis dnia 2010-09-28
Rolada z rodowodem Bulgarskim

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 955

Dodano: 26.09.2010

Odsłon: 16994

Super na przyjecia,swietnie sie prezetuje i swietnie smakuje.

Składniki

  • mieso mielone, 500g
  • boczek, 100g
  • ser zolty, 1szkl
  • jajka, 5
  • cebula, 1
  • marchewka, 1
  • seler, 1
  • pietruszka zielona, 1peczek
  • tluszcz margaryna,szmalec
  • pieprz,sol,vegeta,papryka.
  • biala serweta
  • bulka tarta
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. FARSZ,2 jajka,marchewke,selera ugotowac,boczek i pietruszke posieka,ugotowane warzywa i jaja posiekac,wszystko razem wymieszac.

  2. mieso wymieszac z posiekana cebula,dwoma surowymi jajkami dosypujac bulke tarta,dosmaczyc.

  3. mokra serwete rozlozyc na stole,na niej ulozyc mase miesna,formowac z miesa prostokat o grubosci 1,5 cm,na miesie rownomiernie rozlozyc farsz,serwete podnosic oburacz rownomiernie,tak by mieso zwinelo sie w rolade.

  4. rolade wlozyc do wysmarowanej tluszczem brytfanki,posmarowac rozbetanym jajkiem,posypac serem i polac zmieszanym roztopionym tluszczem,piec w piekarniku rozgrzanym do 180s okolo 45 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń