Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 178
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 178
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy. Zgniatamy na puree razem z łyżką masła, śmietany, dodajemy mleko(konsystencja masy musi umożliwić rozsmarowanie na waflu) koperek, pieprz, paprykę ostrą, pieprz ziołowy
Gorujemy parówki
Na waflu rozsmarowujemy gorącą masę ziemniaczaną, układamy pasek parówek i zwijamy roladę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki
Wafle kroimy w plastry. Maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka. Panierujemy w bułce tartej, sezamie bądź innej posypce. Smażymy do zarumienienia.
Podajemy na ciepło badź zimno z różnymi sosami: czosnkowym orientalnym śmietankowym albo z keczupem;)