Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszna rolada z sezonowymi malinami. Polecam.
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4137
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 13
Dziś do pracy.
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 316
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4137
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 13
Dziś do pracy.
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 316
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodajemy żółtka oraz wodę i ubijamy. Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni. Jeszcze gorący biszkopt zdejmujemy z papieru i zawijamy w roladę za pomocą ściereczki. Studzimy.
Żelka malinowa: Maliny przekładamy do garnka i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i do jeszcze gorących wsypujemy galaretkę. Energicznie mieszamy, aby galaretka się rozpuściła. Gotową żelkę odkładamy do ostygnięcia. Gdy już będzie letnia wstawiamy do lodówki.
Roladę rozwijamy. Nakładamy zimną, lekko stężoną żelkę. Zwijamy. Roladę wstawiamy do stężenia do lodówki.
Stężoną roladę kroimy w plasterki.