Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, które z powodzeniem możesz podać zarówno na obiad czy kolację, ale także na deser czy podwieczorek. Najbardziej zachwycone będą z pewnością dzieci. Kremowe nadzienie owinięte delikatnym ciastem to prawdziwa gratka dla najmłodszych.
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9721
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41782
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4911
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45806
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9721
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41782
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4911
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45806
Składniki
Przygotuj ciasto. Wymieszaj jajka z cukrem, a następnie z mąką, mlekiem i wodą mineralną.
Mieszaj do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Odstaw na 30 minut przed smażeniem.
Na patelni rozsmaruj cienką warstwę oleju. Nakładaj po chochelce ciasta i rozprowadź je równomiernie na dnie patelni. Smaż każdą stronę przez ok. 2 minuty, do ładnego zrumienienia.
Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj farsz. W misce utrzyj jajka z cukrem do uzyskania jasnej i puszystej piany.
W osobnej misce rozluźnij twaróg i dodaj go do jajek. Dołóż także skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy.
Złóż naleśniki. Na każdym naleśniku rozsmaruj po 2-3 łyżki farszu twarogowego. Zwijaj je w roladę, a następnie układaj w naczyniu żaroodpornym, łączeniem do dołu.
Naleśniki z twarogiem wstaw do piekarnika nastawionego na 175 st. Celsjusza i piecz przez ok. 25 minut lub do ładnego zezłocenia.
Danie podawaj na ciepło lub na zimno. Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni.