Do góry

Śniadania Przepis na:

Roladka z jajka i szczypioru.

Roladka z jajka i szczypioru.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 538 Ocena: 3899

Dodano: 20.09.2017

Odsłon: 462

Takie szybkie śniadanie, idealne śniadanie dla dzieci.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wbijamy jajka do słoika, dodajemy sól i pieprz. Zakręcamy słoik i roztrzepujemy jajka. Szczypior myjemy, kroimy drobno. Patelnię do naleśników nagrzewamy, smarujemy olejem, wlewamy część masy jajecznej, posypujemy szczypiorem.

  2. Kiedy zetnie się placek z jajek przy pomocy łopatek silikonowych zwijamy go do połowy.

  3. Podsuwamy do początku i wolne miejsce podlewamy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy szczypiorem.

  4. Tak postępujemy do wyczerpania jajka i szczypioru.

  5. Zwiniętą roladkę smażymy chwilę do lekkiego zarumienienia się.

  6. Delikatnie przekładamy na talerz, kroimy w kilkucentymetrowe kawałki, dekorujemy ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Możemy delikatnie polać wzdłuż po całości ketchupem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń