Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladka z szynką parmeńską i suszoną śliwką

Roladka z szynką parmeńską i suszoną śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13071

Dodano:

Odsłon: 857

Wyborne roladki na świąteczny obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Suszone śliwki
  • Szynka parmeńska 2 plasterki
  • Sól do smaku
  • Maggi do smaku
  • Cukier trzcinowy
  • Masło
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowanie syropu trzcinowego:
    Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki.
    Przygotowanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych śliwek, skropić przyprawą maggi. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować masłem, położyć roladki, lekko podlać wodą, nakryć folią aluminiową . Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia, zdjąć folię i zrumienić roladki. Po upieczeniu polać przygotowanym syropem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń