Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki jagnięce z szynką i serem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 296
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 469
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 296
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 95
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 469
Składniki
Jajka włożyć do lekko posolonej wody. Gotować na twardo 10 minut. Przestudzić, obrać ze skorupek, pokroić w plasterki. Sznycle z jagnięciny opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą i pieprzem. Z jednej strony posmarować je musztardą. Na każdym sznyclu położyć po plasterku szynki i żółtego sera oraz po kilka plasterków jajka.
Ostrożnie zrolować. Roladki spiąć wykałaczkami lub przewiązać nicią. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć roladki. Szybko obsmażyć je ze wszystkich stron na dużym płomieniu. Następnie podlać je winem oraz bulionem. Dodać listek laurowy. Zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem około 20 minut.
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości w posolonej wodzie. Natkę pietruszki opłukać, oderwać listki i grubo je posiekać. Kwaśną śmietanę wymieszać z mąką. Roladki zdjąć z ognia, dolać do nich śmietanę z mąką. Ponownie postawić na ogniu, gotować jeszcze około 5 minut.
Sos, w którym dusiły się roladki, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki odcedzić, wymieszać z posiekaną natką. Serwować jako dodatek do mięsa.
Czas przygotowania: około 60 minutŹródło: Życie na gorąco