Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe"

Składniki

  • 5 plastrów schabu (ok. pół kg)
  • 5 plasterków szynki
  • 5 plasterków żółtego sera
  • 10 jajek przepiórczych
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • rzeżucha
  • kilka pomidorków koktajlowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka przepiórcze ugotuj na twardo.

  2. Plastry schabu delikatnie rozbij tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprósz je solą oraz pieprzem i posmaruj musztardą sarepską.

  3. Na każdym kawałku mięsa rozłóż po plastrze szynki oraz sera i 2 jajka. Zwiń roladki i obsmaż je na mocno rozgrzanym tłuszczu.

  4. Przełóż schab do dużego naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz potrawę około 20 minut.

  5. Gotowe roladki posyp rzeżuchą i udekoruj pomidorkami.

  6. 60 min

  7. Stopień trudności: średnie

  8. Kalorie: 360

  9. Katarzyna Cukier z Drzewicy

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń