Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe nadziewane buraczkami

Roladki schabowe nadziewane buraczkami

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 739

Dodano: 13.02.2018

Odsłon: 307

Bardzo fajny i smaczny przepis a zarazem można wykorzystać buraczki gdy gotujemy barszcz,

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 3 duże marchewki
  • 3 gotowane buraczki
  • Kilka plasterków sera żółtego
  • Olej do smażenia
  • Mąka do obtoczenia
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. schab kroimy w plastry, rozbijamy.
    2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. 3. Buraczki również ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  3. 4. Plastry schabu rozkładamy, solimy i pieprzymy

  4. 5. Na każdy kawałek mięsa układamy plasterek sera.

  5. 6.Następnie buraczki.

  6. 7. Ciasno zwijamy w roladki.

  7. 8. Obtaczamy w mące.
    9. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  8. 10. Do brytfanki wlewamy szklankę wody i gotujemy.
    11. Następnie wkładamy roladki i prużymy.

  9. 12. 10 minut przed końcem prużenia dodajemy marchew.

  10. 13. Roladki gotowe.

  11. 14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń