Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1854 Ocena: 42687

Dodano:

Odsłon: 1468

Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe.

Składniki

  • 4 szt kotletów schabowych (po 150 g)
  • kilka łyżek mąki z zielonego grochu
  • starta wędzona mozzarella
  • kilka pieczarek
  • 1 jajko
  • kilka łyżek mleka
  • bułka tarta
  • smalec wieprzowy do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące.
    Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy.
    Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewa_G 15 maja Takie roladki to my lubimy:) Jedynie mąka z zielonego groszku stanowi dla mnie niemałą zagadkę;) wygooglowałam, i faktycznie jest coś takiego;) nieźle, człowiek się całe życie uczy i stale coś go zaskakuje;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 09 maja ale mi smaka narobiłeś, roladki zawsze i wszędzie i do tego ten aksamitny sosik. Mega :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń