Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki wieprzowe z parówkami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Liście kapusty umyć, zblanszować we wrzątku, parówki przekroić na dwie części i każdą owinąć w kapustę. Bułkę namoczyć w mleku (lub ciepłym bulionie), cebulę obrać i posiekać drobno.
Mięso połączyć z wyciśniętą bułką, jajkiem i cebulą, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Masę mięsną podzielić na 6 części. Każdą z nich rozpłaszczyć na grubawy placek, owinąć nim kapustę z parówką, dokładnie zlepić. Smażyć na oleju ze wszystkich stron.
ok. 55 minut
Jeśli nie mamy kapusty, parówkę można owinąć cieniutkimi plasterkami cukini, krojonej wzdłuż i lekko podsmażonej.Źródło: Twoje Imperium