Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki wieprzowe ze śliwką

Roladki wieprzowe ze śliwką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11958

Dodano:

Odsłon: 447

Delikatne, smaczne mięsko na niedzielny obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 2 szt.
  • Pieczarki świeże 10 dag
  • Cukinia ½ szt. (około 15 dag)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ser wędzony
  • Śliwki suszone 8 szt.
  • Masło do smażenia
  • Tłuszcz do formy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowy, posypać solą i pieprzem do smaku i dosyć cienko rozbić. Pieczarki , cukinię obrać, pokroić i dusić z dodatkiem soli i pieprzu na maśle do odparowania wody. Na przygotowane kotlety ułożyć przygotowany farsz, po dwa plasterki ser i na górę ułożyć śliwki.

  2. Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć roladki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, piec przez 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń