Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite roladki w sosie własnym .Pokochają je zarówno dorośli jak i dzieci. Dzięki szynce szwarcwaldzkiej uzyskamy wyjątkowy smak.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1433
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1103
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 469
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1433
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 48
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1103
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 469
Składniki
Wołowinę umyć,osuszyć i pokroić na plastry.Rozbić je z obu stron,posypać przyprawą lub tylko pieprzem.Przez cały etap przygotowania nie solimy, ponieważ szynka jest wystarczająco słona.Każdy plaster smarujemy niewielką ilością musztardy/ wedle uznania ja preferuję sarepską /. Pokrojone na słupki ogórki i cebulę pokrojoną w pióra układać na jednym końcu mięsa i zwijać w roladki.Spiąć tak wykałaczkami,aby nadzienie nie wypadło.
W brytfannie rozgrzewamy smalec lub olej i obsmaż na nim rolady. Potem przykrywamy brytfannę, głębszą patelnię i wstawiamy ją do piekarnika nagrzanego do 220°C i piecz do miękkości, podlewając od czasu do czasu wodą, a jeszcze lepiej - bulionem wołowym. Na koniec dodaję łyżkę koncentratu ,wówczas mięso nabiera ładnego koloru.