Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z baklazanow

Roladki z baklazanow

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 498

Zawsze cos nowego :) Danie ma w sobie smak slodyczy dzieki rodzynkom a jednoczesnie wyrazisty smak dzieki kombinacji serowej. Jest latwe szybki i bardzo smaczne :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory pokroic na male kawalki i przelozyc do garnka z oliwa dodac pokrojony na drobne kawalki czosnek i liscie bazyli. wszystko dusic na malym ogniu aby powstal sos

  2. Baklazany pokroic w cienkie plastry ok 7 plastrow z jednego duzego baklazana. Jajka rozbic w talerzu dodac sol i pieprz wymieszac. baklazany obtaczac w jajku i zmazyc z obu stron.

  3. usmazone plastry baklazanow ulozyc na desce troszke posolic, posypac starkowanym parmezanem wlozyc plaster mozarelli, kilka rodzynek i zwinac w roladke przelozyc do garnka z sosem pomidorowym. Po zwinieciu wszystkich roladek posypac parmezanem i ulozyc kilka listkow bazyli duzic okolo 15-20 min pod przykryciem

  4. SMACZNEGO :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń