Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z cukinii"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Sposób przygotowania
Kromki chleba zalej śmietaną i odstaw. Następnie wymieszaj z mięsem. Dopraw solą i pieprzem. Z mięsa uformuj 8 kotletów, owiń je plasterkiem cukinii i boczku. Roladki ułóż w brytfannie i skrop olejem.
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180° C przez 15 minut. Cebulę i czosnek drobno pokrój i przyrumień na rozgrzanym oleju. Dodaj rozdrobnione pomidory oraz papryczkę chili, bazylię i cukier.
Wlej trochę wody i gotuj przez 10 minut. Następnie zmiksuj sos i polej nim roladki. Całość piecz w 165° C przez kolejnych 20 minut. Dopraw sos do smaku solą i cukrem.Źródło: Na żywo