Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Roladki z cukinii zapiekane z boczkiem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 184
Składniki
Cukinie umyć, przekroić wzdłuż i podzielić na trzy części. Obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać z oliwą, przyprawami i suszonymi ziołami. Marynatą posmarować kawałki cukinii. Fetę pokroić w plastry, zanurzyć w marynacie.
Osączone plastry sera włożyć między kawałki cuknii, owinąć plastrami boczku, spiąć wykałaczkami.
Cukiniowe roladki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym 1 łyżką oliwy, zapiekać co najmniej kwadrans w piekarniku nagrzanym do 200°C. Gotowe danie przybrać świeżymi ziołami.
Roladki najlepiej będą smakowały podane na gorąco z ostrymi sosami lub czosnkowym sosem jogurtowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium