Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
warto sprobowac!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
piersi z kurczaka myjemy i rozbijamy,szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut odcedzamy i siekamy.
Piersi solimy,piepszymy na kazdej ukladamy po 2 plasty boczku,szpinak,posypujemy parmezanem,pietruszka zielona ,majerankiem polewamy lekko oliwa i zwiajmy scisle jak rolade.
obwiazujemy ciasno sznurkiem i wkladamy na rozgrzana patelnie z zawartoscia oliwy i zabkiem czosnku.Obsmazamy z kazdej strony aby roladki przybraly rumiany kolor nastepnie podlewamy bialym winem zmniejszamy gaz i przykrywamy pokrywka gdy zaisnieje taka potrzeba mozna podlac woda,Po ok 20 minutach wyciagamy rolady i dodajemy smietane.
Podajemy z ziemniakami lub swiezym pieczywem