Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś kolej na roladki z niecodziennym farszem. A są to roladki z piersi kurczaka, a nadzienie to kurki, kuskus i kalarepa.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Filety umyć, osuszyć i naciąć w każdym kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem. Do miseczki wsypać kuskus i zalać gorącym bulionem grzybowym tak aby minimalnie wystawał ponad kaszkę. Zakryć miseczkę talerzykiem i zostawić aż kuskus napęcznieje. W drugim rondelku zblanszować umyte kurki w osolonej wodzie. Kalarepkę umyć, obrać i pokroić w kostkę i również zblanszować w osolonej wodzie. Gotowy kuskus wymieszać widelcem, dodać odcedzona kalarepę i kurki ( składniki mają być chłodne ), wbić jajko, dodać kaszę mannę i przyprawy i wymieszać. Kieszenie napełnić nadzieniem i każdy tak przygotowany filet zawinąć w folię spożywczą tworząc roladkę. W garnku ułożyć zafoliowane roladki, zalać wodą tyle aby były zakryte i gotować od zagotowania się wody 15 minut. Po ugotowaniu wyjąć je z wody, zdjąć folię i podawać z dowolnymi dodatkami.