Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z łososiem w jajku

Roladki z łososiem w jajku

Autor: kuchareczka89

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 1136

Dodano: 03.09.2010

Odsłon: 4813

Świetny pomysł na szybką i pyszną kolację. Danie przygotowane zgodnie z zaleceniami diety doktora Dukana.

Składniki

  • 3 duże plastry wędliny z indyka
  • Puszka łososia w sosie własnym, 200g
  • Serek topiony czosnkowo-ziołowy, niskotłuszczowy
  • jajko
  • Natka pietruszki
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry wędliny smarujemy dokładnie serkiem topionym. Łososia rozdrabniamy możliwie jak najbardziej i dzielimy go na 3 porcje. Każdą porcję nakładamy na dolnej części plasterków wędliny. Posypujemy łososia pieprzem i zwijamy roladki.

  2. Rozgrzewamy patelnię teflonową, bez tłuszczu. Układamy na niej roladki, chwilkę podpiekamy, nie obracając roladek. Jajko rozkłócamy, doprawiamy odrobiną wegety i zalewamy nim równomiernie roladki. Wszystko razem smażymy pod przykryciem, aż jajko ładnie się zetnie. Na koniec smażenia posypujemy roladki posiekaną natką pietruszki. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń