Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Roladki z masą jajeczną - w liściach botwiny

Autor: Kobi

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 371

Dodano: 27.09.2016

Odsłon: 433

Wyśmienity pomysł na przekąskę. Remulada duńska uwielbia jajka. Jajka uwielbiają remuladę duńską .

Składniki

  • 2 jajka
  • duże liście botwiny
  • anchois – 2 płaty
  • wywar warzywny (z 1 kostki)
  • pieprz
  • sezam biały do posypania
  • Remulada duńska 3 duże czubate łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Anchois opłukać w zimnej wodzie, osuszyć. Liście botwiny umyć, osuszyć, odciąć grube łodygi.

  2. Jajka, anchois oraz remuladę duńską utrzeć na gładką masę. Doprawić pieprzem.

  3. Liście botwiny sparzyć w gorącym wywarze. Na liściach ułożyć masę. Zawinąć jak gołąbki.

  4. Posypać sezamem. Podawać schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń