Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w innej postaci. Pyszne połączenie łopatki ,kiszonej kapusty i pieczarek uzupełnione sosem powstałym podczas duszenia.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1854
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14580
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19643
Składniki
Kapustę siekamy ,zalewamy wodą ,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości (nadmiar płynu redukujemy). Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy kapustę i smażymy jeszcze 5 min. Do smaku doprawiamy maggą i pieprzem. Mięso dokładnie mieszamy z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę dzielimy na 4 części rozwałkowujemy ,między folią spożywczą ,mniej więcej na grubość 5 mm. Na wierzch rozwałkowanej masy rozsmarowujemy farsz ,zawijamy roladki i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Cebule siekamy i na niewielkiej ilości masła szklimy ją i oprószamy mąką. Zalewamy ciepłym bulionem ,zagotowujemy razem z zielem angielskim (później je wyławiamy). Sos miksujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i mieloną papryką ,wkładamy do niego roladki i dusimy na wolnym ogniu 20-25 min. Przed podaniem roladki polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.