Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone w innej postaci. Pyszne połączenie łopatki ,kiszonej kapusty i pieczarek uzupełnione sosem powstałym podczas duszenia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 595
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11930
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Kapustę siekamy ,zalewamy wodą ,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości (nadmiar płynu redukujemy). Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy kapustę i smażymy jeszcze 5 min. Do smaku doprawiamy maggą i pieprzem. Mięso dokładnie mieszamy z jajkiem ,przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną cebulą i bułką tartą (masa ma być zwarta). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masę dzielimy na 4 części rozwałkowujemy ,między folią spożywczą ,mniej więcej na grubość 5 mm. Na wierzch rozwałkowanej masy rozsmarowujemy farsz ,zawijamy roladki i oprószamy mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Cebule siekamy i na niewielkiej ilości masła szklimy ją i oprószamy mąką. Zalewamy ciepłym bulionem ,zagotowujemy razem z zielem angielskim (później je wyławiamy). Sos miksujemy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i mieloną papryką ,wkładamy do niego roladki i dusimy na wolnym ogniu 20-25 min. Przed podaniem roladki polewamy sosem i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.