Do góry

Dania główne Przepis na:

roladki ze szpinakiem

Dania główne

Autor: ekspansja-smaku

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 739

Dodano: 17.03.2017

Odsłon: 2570

Pyszne i dietetyczne roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem.

Składniki

  • 1 podwójny filet z kurczaka 4 plasterki żółtego sera [możecie z niego zrezygnować, wtedy będzie jeszcze bardziej fit ???? ]
  • 1 ząbek czosnku 1 jajko sól i pieprz do smaku
  • 100 g świeżego szpinaku lub mrożonego
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety płuczemy, suszymy, jeśli są grube przecinamy wzdłużnie i każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Świeży szpinak przekładamy na suchą patelnię i podgrzewamy aż stanie się miękki, mieszamy co chwilkę. Podgrzewanie trwa około 2-3 minut. Jeśli macie mrożony szpinak, rozmrażacie go na sitku, najlepiej dwie godziny przed przygotowaniem obiadu. Rozmrożony szpinak należy odcisnąć.
    Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze szpinakiem, jajkiem i doprawiamy solą oraz pieprzem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plasterek żółtego sera oraz porcję szpinaku. Zawijamy roladki.
    Roladki można ugotować na dwa sposoby. Pierwszy to w specjalnym parowarze elektrycznym – układamy mięso na szufladkę i włączamy parowar na ok 20 minut.
    Drugi sposób to ugotowanie roladek w metalowym sitku i garnku – do garnka wlewamy 1 szklankę wody, wkładamy sitko, tak aby nie dotykało wody, układamy roladki, przykrywamy pokrywką i gotujemy na paprze przez ok. 20 minut.
    Gotowe roladki podajemy z sałatką i ziemniaczkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń