Do góry

Przekąski Przepis na:

roladki ze szpinakiem

roladki ze szpinakiem

Autor: Ewiatan

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 40

Dodano: 09.08.2012

Odsłon: 1750

Roladki podawane na gorąco mogą być jako potrawą do drugiego dania, lub na zimno zamiast wędliny

Składniki

  • filet z kurczaka, 1 podwójny
  • serek kanapkowy ziołowy, 1 pudełaczko
  • szpinak
  • jajka, 2
  • czosnek, 2 ząbki
  • pieprz,sól
  • Bułka tarta
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet umyć, osuszyć, i rozkroić tak jak na "schabowe";), następnie delikatnie rozbić. Mięso solimy, pieprzymy delikatnie i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie przesmażamy szpinak (może być świeży lub mrożony wszystko jedno) na niewielkiej ilości masła z dwoma ząbkami czosnku i małą ilością soli i pieprzu. Do wystudzonego szpinaku wbijamy jedno całe jajko i łączymy oba składniki.

  2. Każdy filet smarujemy serkiem kanapkowym ziołowym a następnie szpinakiem z jajkiem. Zwijamy filet w roladkę. Panierujemy w bułce, jajku i smażymy na oleju. Można podawać na gorąco do drugiego dania, a po wystygnięciu kroić na kanapki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń