Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki ze szpinakiem i kukurydzą

Roladki ze szpinakiem i kukurydzą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Roladki ze szpinakiem i kukurydzą"

Składniki

  • 60 dag piersi z indyka
  • 30 dag rozdrobnionego szpinaku
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • ząbek czosnku
  • 10 dag sera pleśniowego blue
  • łyżka śmietany 18 proc
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz Sałatka: 2 garście sałaty roszponki
  • pół puszki kukurydzy
  • pół szklanki gotowanej różnokolorowej soczewicy
  • pół pęczka szczypioru
  • 2 łyżki oliwy ziołowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pierś umyj, pokrój w plastry, przypraw. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Rozgrzej olej, smaż szpinak przez 5 minut, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, kukurydzę, rozdrobniony ser i śmietanę. Duś kilka minut.

  2. Mięso smaruj farszem, zwiń. Każdą roladkę owiń folią spożywczą, skręć boki. Wkładaj do wrzątku i gotuj 20 minut. Podawaj z sałatką.

  3. Czas: około 1,5 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń