Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolady z karkówki z porem i marchewką

Rolady z karkówki z porem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 435 Ocena: 2539

Dodano:

Odsłon: 270

Rolady z karkówki z marchewką i porem w środku. Kolorowe, smaczne i proste w przygotowaniu:)

Składniki

  • karkówka 4 kotlety
  • por /biała część/ 1 szt duży
  • marchew 1 szt
  • bulion warzywny 0,75 szklanki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier szczypta
  • tłuszcz do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew obieramy, przekrawamy na pół, zalewamy wodą z dodatkiem odrobiny cukru, gotujemy na półtwardo, odsączamy, studzimy i kroimy w paski. Por oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół, układamy na sitku, przelewamy wrzątkiem, odsączamy i kroimy w paseczki.
    Kotlety z karkówki rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa układamy porcje marchwi i pora, zwijamy rolady, spinamy igłą do mięsa lub nitką.

  2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz /proponuję smalec/ i układamy przygotowane rolady. Obsmażamy na złoty kolor z wszystkich stron.

  3. Zrumienione rolady przekładamy do rondelka, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń