Do góry

Dania główne Przepis na:

Roll-on czyli mielone z pieczarkami.

Roll-on czyli mielone z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 84

Dodano:

Odsłon: 8874

Szybko, smacznie, syto :)

Składniki

  • Mięsko mielone wieprzowo-wołowe, 1 kg
  • cebula
  • pieczarki, 3
  • jajko
  • Szczypta soli, szczypta pieprzu
  • koperek
  • Sos pieczarkowy:
  • Połowa cebulki
  • duże pieczarki, 5
  • masło, 2 łyżki
  • 300 ml wody
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie produkty starannie umyć i wysuszyć. Przygotowanie mielonych Roll-on: Cebulę i pieczarki drobniutko pokroić. Włożyć do miski, dodać mięso mielone, jajko, przyprawy, połowę pęczku koperku. Wszystko starannie wymieszać i odstawić na godzinkę do lodówki.

  2. Przygotowanie sosu: Masełko rozpuścić w rondelku, na małym gazie. Pieczarki i cebulkę deobniutko posiekać. Wrzucić na roztopione masło, zarumienić, podlać wodą (100 ml). Dusić 15 min. Dodać rozrobioną mąkę z resztą wody. Doprowadzić do wrzenia.

  3. Kotlety Roll-on formować zwilżonymi wodą dłońmi (nie będą się lepiły do rąk) obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanej oliwie. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 02 kwietnia 2010 Mielone i sosik pieczarkowy mmm..... pyszności :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń