Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolmopsy na ziemniakach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, zalej wrzątkiem i ugotuj z dodatkiem soli do miękkości (15-18 minut). Odlej, przestudź. Zimne ziemniaki pokrój w grubsze plasterki. Rozłóż na dużym półmisku.
Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Obraną cebulę poszatkuj. Ziemniaki posyp marchewką, cebulą, osączonymi z zalewy kaparami i marynowanym zielonym pieprzem. Skrop olejem. Na wierzchu ułóż osączone rolmopsy. Całość udekoruj kolorowym pieprzem oraz natką.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety