Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rosół z fasolką szparagową, czosnkiem i dynią"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Pierś oraz skrzydełka kurczaka umyj i zalej zimną wodą. Zagotuj, odlej wodę i zalej ponownie świeżą (dzięki temu rosół będzie klarowny). Dodaj obrane marchewki, pietruszki, seler por i pokrojoną dynię.
Dodaj jedną cebulę obraną, a drugą w łupinach oraz natkę pietruszki. Przypraw solą, pieprzem, listkiem laurowym, zielem angielskim, papryką ostrą oraz lubczykiem.
Gdy warzywa zmiękną, dodaj fasolkę szparagową pokrojoną z odciętymi końcówkami. Gotuj pod przykryciem około 30 minut. Pod koniec dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podawaj z pokrojoną piersią kurczaka i makaronem.Źródło: Dobry Tydzień