Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bliny z Łososiem. Polecam!!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
PRZYGOTOWANIE: Drożdże rozprowadzić w 2 filiżankach letniej wody wymieszanej z filiżanką mleka. Połączyć z 10 dag mąki i odstawić do wyrośnięcia. 2. Żółtka oddzielić od białek, wymieszać z resztą mleka, masłem, cukrem i solą. Połączyć z wyrośniętym rozczynem, dosypać resztę mąki, wyrobić ciasto. Połączyć z pianą z białek (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany). Ponownie odstawić na 45 minut. 3. Na patelni rozgrzać olej. Nabierać po łyżce ciasta i wlewać na olej. Smażyć cienkie, placuszki z obu stron na złoty kolor. 4. Gotowe bliny przybrać plasterkami łososia, śmietaną i kawiorem. Można też maczać je w roztopionym maśle lub w samej śmietanie. Czas przygotowania: 45 minut 1 porcja: 679 kcal