Do góry

Dania główne Przepis na:

Rozeta na sosie tatarskim

Rozeta na sosie tatarskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18990

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Rozeta na sosie tatarskim"

Składniki

  • 12 przepiórczych jajek
  • lpo 1 łyżce mielonej słodkiej papryki i kolorowego pieprzu. Do sosu tatarskiego posiekane: 2 korniszony
  • 1 mała cebulka
  • kilka marynowanych grzybków
  • 2 kawałki konserwowej czerwonej papryki oraz 1 i 1/2 szkl. majonezu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • natka
  • szczypiorek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania: Jajka ugotuj na twardo. Obierz. Czubki 6 zanurz w mielonej papryce, a resztę w kolorowym pieprzu. Posiekane wymieszaj z majonezem. Sos przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wylej na półmisek. Na tym ułóż jajeczka. Udekoruj ziołami.

  2. Wykwintna wersja Roberta Sowy

  3. Jeśli chcesz, by danie miało bardziej wiosenny charakter, do sosu tatarskiego zamiast zwykłej cebuli, dodaj 2–3 młode dymki. Cebulki dymek drobno posiekaj wraz ze szczypiorkiem.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń