Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-12-2008
Ta kawa to napój fantastycznie rozgrzewający nie tylko cialo ale i atmosferę. Dodatek likieru wpływa na poprawę humoru, więc polecam na chłodne wieczory w gronie znajomych, na "babskie" pogaduchy, lub wieczór we dwoje...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 598
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 113
Składniki
Kawę, przyprawę do grzańca, cynamon i skórkę z pomarańczy włożyć do makinetki i zaparzyć aromatyczną kawę. Do szklanki najlepiej z grubego szkła (dla utrzymania temperatury można ją najpierw ogrzać wrzątkiem) włożyć cząstki pomarańczy. Żółtko zmiksować z cukiem na puch (krem) i wymieszać z likierem kawowym np. takim jak na zdjęciu. Zaparzoną kawę wlać do szklanki, na wierzch wylać żółtko z likierem. Najlepiej smakuje nie mieszane lecz kiedy spijamy aromatyczną kawę poprzez słodki krem. Smacznego i samych rozgrzanych wieczorów.