Do góry

Zupy Przepis na:

Rozgrzewająca zupa z jarmużem, kiełbasą, boczkiem i czarną fasolą

Rozgrzewająca zupa z jarmużem, kiełbasą, boczkiem i czarną fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 527

Dodano:

Odsłon: 1173

Jedzenie drwali. Dobra i sycąca jednogarnkowa potrawa, która rozgrzeje w zimowy dzień.

Składniki

  • 1-1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 1 łyżka oliwy
  • 350 g kiełbasy wieprzowej, pokrojonej w talarki
  • 200 g boczku, pokrojonego w słupki
  • 1 puszka czarnej fasoli
  • garść liści jarmużu
  • 1 por, pokrojony w talarki
  • 1 cebula, posiekana
  • 1 marchewka, pokrojona w talarki
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w talarki
  • 1-2 łodygi selera naciowego, pokrojonego (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 2 liście laurowe
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W garnku rozgrzać oliwę, podsmażać kiełbasę i boczek na średnim ogniu około 10 minut, aż będzie skwierczeć. Następnie dodać por, cebulę, marchewkę, czosnek i płatki chili. Smażyć 5-6 minut.

  2. Do garnka nalać bulionu, dodać jarmuż, liście laurowe, ocet jabłkowy i gotować na średnim ogniu przez 45 minut. Doprawić do smaku, zdjąć z ognia i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 stycznia Biorę michę i idę porąbać trochę drewna do kominka, choć tak prawdę powiedziawszy zimy nie ma i jest +5C xD

Pyszna zupa i dwie łapki ode mnie ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń